Sådan ryddes Googles historie

ryd Google-historik

Det er uundgåeligt: ​​Når vi surfer på internettet, efterlader vi altid et spor, uanset hvor mange forholdsregler vi tager. Hvert besøg på en hjemmeside, hver Google-søgning, hver registreringsformular er et fodspor, vi efterlader, der sætter vores privatliv på prøve. En måde at beskytte det på er at gøre det til en vane at slette din Google-historik.

Hvorfor gemmer Google vores oplysninger?

Google registrerer de websider, vi besøger, samt en liste over alle de aktiviteter, vi udfører i applikationer. Det fører også en historie over de steder, vi har været på, blandt mange andre ting.

Google-logo
relateret artikel:
Hvad ved Google om mig? Hvor godt kender dette firma dig?

Disse Google-målinger blev ikke implementeret for at spionere på os (det må vi stole på), men snarere for at personliggøre den onlineannoncering, vi ser, og forbedre vores brugeroplevelse. Heldigvis kan vi justere disse målinger til vores egne kriterier og behov.

Er det virkelig så vigtigt at slette sin søgehistorik på Google eller en anden lignende tjeneste? Udover at beskytte vores eget privatliv, som vi nævnte i begyndelsen, er det at holde sin historik ren en måde at opretholde orden på og i øvrigt forhindre prædiktive søgeresultater i at blive vist . Men der er andre, mere overbevisende grunde:

  • Når vi deler brugen af ​​computeren, noget der sker i mange job. I dette tilfælde kan andre brugere tjekke browserhistorikken og lære om dens indhold.
  • Når vi bruger en computer, der ikke er vores, såsom et bibliotek. Resultaterne af vores søgninger og besøg vil blive registreret, og alle kan se dem.

Metoder til at rydde browserhistorik

Af en eller anden grund er det en god idé at vide, hvordan du rydder din Google-historik, og at gøre det til en vane regelmæssigt. Der er flere metoder til at udføre denne sikkerhedsrydning, hvis man overhovedet kan kalde det det. Målet er trods alt at forhindre, at dine private data falder i de forkerte hænder. Sådan gør du det, afhængigt af hvilken browser du bruger:

Ryd Chrome-historik

ryd chrome historie

I Chrome, verdens mest populære browser, gemmes alle oplysninger om søgninger, webstedsbesøg og logins automatisk som "browserdata ". Sådan sletter du disse data:

  1. Først og fremmest skal du gå til menuen, der er placeret i øverste højre del af skærmen og klikke videre "Indstilling".
  2. Inden for denne menu vil vi "Sikkerhed og privatliv".
  3. Den næste mulighed, vi skal markere, er den "Slet browserdata". Når du gør det, vises en menu, hvor du kan vælge præcis, hvad eller fra hvilken dato du vil slette: alt akkumuleret i den sidste time, den sidste dag, den sidste uge...

Efter sletning af browserdataene i Chrome forsvinder alle de sider, vi har besøgt, samt søgninger udført i Google.

Ryd firefox historie

Ryd firefox historie

Metoden til at rydde Googles historie i Mozilla Firefox ligner meget den, der bruges til Chrome. Disse trin skal følges:

  1. Først går vi til menuen ovenfor og klikker videre «Indstillinger».
  2. I den næste menu vælger vi muligheden "Privatliv og sikkerhed", hvorfra vi vil få adgang til sektionen af "Optage".
  3. Den mulighed, vi skal trykke på for at slette dataene, er den af "Ryd historie". Ligesom i tilfældet med Chrome, får vi også mulighed for at slette resultaterne fra den sidste time, sidste dag osv.

Ryd Microsoft Edge-historik

Sletning af browserdata i Microsoft Edge er endnu nemmere end i de tidligere tilfælde. Ikke nok med det: browseren, der er installeret som standard i Windows, tilbyder os også et system til at undgå internetsporing gennem cookies så meget som muligt. For at slette Google-historik er dette, hvad vi skal gøre:

  1. For at starte klikker vi øverst til højre på skærmen, på ikonet for tre vandrette prikker.
  2. I den næste menu vælger vi "Indstilling" og inden for den vælger vi muligheden "Privatliv, søgning og tjenester".
  3. Der går vi til afsnittet "Slet browserdata", hvor der vises en anden rullemenu, hvor du kan konfigurere hvilket indhold, der skal slettes, og hvor længe siden.
  4. Når alle de ønskede muligheder er valgt, skal du blot klikke på "Slet" For at afslutte handlingen.

Ryd søgninger fra Google-konto

Lad os til sidst diskutere en anden mulighed for at rydde din Google-historik: sletning af søgninger direkte fra din Google-konto. Denne mulighed fungerer på samme måde, uanset hvilken browser du normalt bruger. Hvordan gør du det? Vi forklarer det nedenfor:

    1. Først logger vi ind med vores data igennem Min Konto. Der vil vi få adgang til vores Google-konto.
    2. Det næste trin er at ændre nogle af konfigurationsparametrene fra "Data og privatliv".
    3. I dette afsnit skal vi til "Aktivitet på nettet og i applikationer".
    4. En lang liste af muligheder åbnes nedenfor. Vi vil vælge "Søg" for at få adgang til historikken og fortsætte til en total eller selektiv sletning, afhængigt af vores mål.

Tilføj som foretrukken kilde i Google