Hvis du synes, det er tid til at begynde at bruge Signal og glemme alt om WhatsApp helt, er det første, du bør forstå, hvad Signal er , og hvorfor det er blevet den app, der tilbyder de bedste privatlivsmuligheder i dag.
Hvis dine bekymringer om, hvordan store virksomheder håndterer dine data, har fået dig til at skifte til denne app, kan du her se, hvordan du får mest muligt ud af Signal . Men hvis dine venner og familie ikke begynder at bruge den, bliver tingene komplicerede.
Sådan bruges signal
Signal er bare endnu en beskedapp , ligesom WhatsApp, Telegram, Apple Messages, Facebook Messenger, Viber, Line, WeChat… Gennem denne app kan vi sende alt fra billeder til videoer, dele GIF'er… og endda få adgang til det fra vores computer, enten via en bestemt applikation (Telegram) eller via en browser.
Det, der adskiller Signal fra andre apps, er det store antal muligheder, det tilbyder for at opretholde vores privatliv til enhver tid, muligheder, som vi aldrig finder i WhatsApp, da de ville forhindre det i at spore alt, hvad dets brugere gør, og derefter videregive dataene til Facebook.
Bedste signal tricks
Send beskeder, der automatisk slettes

Ligesom Telegram med hemmelige chats og WhatsApp, giver Signal dig mulighed for at konfigurere varigheden af dine beskeder, når de er blevet læst . Derefter slettes de beskeder, du har sendt, fra destinationsenheden uden at efterlade spor.
For at bruge denne funktion skal vi få adgang til samtaleindstillingerne (ved at trykke på modtageren eller gruppens navn) og vælge Forsvindende beskeder , hvorefter vi indstiller den tid, der er gået, hvorefter de slettes.
Begræns hvor mange gange et billede eller en video kan ses

En funktion, der minder om Inspector Gadget, er muligheden for at begrænse antallet af gange, et billede kan vises. Med denne funktion kan din kontakt se billederne enten én gang eller et ubegrænset antal gange.
For at bruge denne funktion skal du, når du har trykket på delingsknappen og valgt billedet eller videoen, rulle ned til bunden af skærmen. Uendelighedsikonet giver dig mulighed for at åbne billedet uden begrænsning. Hvis du trykker på det, ændres muligheden for "uendeligt antal afspilninger" til 1 (der er ingen andre muligheder).
Forskellige meddelelser for hver samtale

Signal giver os mulighed for hurtigt at identificere de beskeder, vi modtager via applikationen, ved at indstille en tone for hver samtale og gruppe, en funktion, der burde være tilgængelig på alle beskedplatforme, men desværre ikke er det.
Denne mulighed kan findes ved at trykke på personen eller gruppen i Signal under afsnittet Lydnotifikationer . Den giver dig også mulighed for at slå lyden fra for alle samtaler direkte.
Skjul meddelelser på låseskærmen

Selvom både iOS og Android native tillader os at konfigurere systemet til at vise teksten i notifikationer, tillader de os ikke at skjule, hvem afsenderen er , en mulighed, der er tilgængelig via Signals notifikationsindstillinger.
Takket være denne funktion kan vi skjule både afsenderen og beskeden fra ulæste samtaler, der vises på vores enheds låseskærm, selvom den har genkendt vores ansigt og viser resten af notifikationerne fra andre applikationer (som det sker i iOS).
Dit nummer er kun til dig

Takket være den pinkode, der beskytter vores Signal-konto, forhindrer vi andre i at registrere vores telefonnummer som deres eget via funktionen Registreringslås i afsnittet Privatliv. Ved at aktivere denne funktion forbliver kontoen låst i 7 dage, hvis vi ikke indtaster vores pinkode på en anden enhed, vi vil linke til.
Dette er en fantastisk mulighed, der løser et af WhatsApps største problemer, når ondsindede aktører forsøger at overtage vores konto, og vi naivt videresender den godkendelsesbesked, vi modtager.
Udtryk dine reaktioner med emojier

Signal giver mulighed for hurtigt at svare på en besked med en emoji uden at skulle søge efter en. For at bruge det skal du blot trykke og holde på beskeden og vælge en af de viste emojis.
Hvis du ikke kan finde den, du leder efter, kan du trykke på de tre vandrette prikker og vælge den fra den liste, der vises. Næste gang du vil svare med en emoji, vises den sidst brugte.
Undgå at tage skærmbilleder

Som en app med fokus på privatliv giver det ikke mening at tillade vores kontakter at tage skærmbilleder af vores samtaler . Signal lader os forhindre vores kontakter i at gøre det.
For at aktivere denne funktion skal vi trykke på vores avatar – Privatliv – og aktivere skærmlåsen.
Fortrolig tilbagevenden

Ved at bruge funktionen Fortrolig afsender forhindrer vi Signal i at vide, hvem der har sendt en besked . Disse oplysninger er kun kendt af modtageren af beskeden. Aktivering af denne mulighed, som er tilgængelig i afsnittet Privatliv, viser et ikon på hver besked, der sendes med denne funktion.
Afslør ikke din IP, når du modtager opkald

Funktionen "Omdiriger altid opkald", som er tilgængelig i indstillingerne for beskyttelse af personlige oplysninger, omdirigerer alle opkald via Signals server for at undgå at afsløre din IP-adresse . Den eneste ulempe ved denne funktion er, at opkaldskvaliteten kan blive påvirket.
Videoopkald fra op til 8 personer

Hvis du vil nyde end-to-end krypterede videoopkald, ligesom de beskeder og opkald, du foretager via appen, giver Signal os mulighed for at gøre det med en maksimal grænse på 8 deltagere.
Pin chat øverst

Hvis vi vil have vores mest brugte samtaler let tilgængelige, kan vi fastgøre dem øverst i appen. For at gøre dette skal vi swipe fra venstre mod højre på samtalen og vælge Fastgør-indstillingen.
Slet sendte beskeder

Ligesom Telegram, men ikke som WhatsApp, kan vi med Signal slette en besked, vi har sendt, når vi vil, uden nogen tidsbegrænsning.
For at slette en besked sendt via Signal, skal vi trykke på beskeden og i rullemenuen vælge, om vi kun vil slette den for os selv eller også fra modtagerens chat.
Bloker adgangen til applikationen

Da det er en applikation med fokus på privatliv, kan den ikke gå glip af muligheden for at begrænse adgangen til applikationen via en kode, adgangskode, fingeraftrykssensor eller ansigtsgenkendelse.
For at aktivere applikationslåsen skal vi trykke på vores avatar – Privatliv – Skærmlås og indstille den type lås, vi vil bruge (hvis enheden understøtter mere end én).
Slør ansigter / objekter i billeder

En anden mulighed, der giver os mulighed for at bevare vores privatliv, er den, der giver os mulighed for at sløre ansigter i de billeder, vi deler , eller objekter, som vi ikke ønsker skal vises på fotografierne, uden at skulle bruge et billedredigeringsprogram.
For at bruge det skal du blot vælge det billede, du vil dele, trykke på fliseikonet og derefter aktivere knappen Slør ansigter . For at sløre objekter skal du blot føre fingeren hen over det pågældende objekt.
Brug desktopversionen

Desktopversionen fungerer på samme måde som webversionen af WhatsApp ; det vil sige, at din smartphone skal være tændt og selvfølgelig have appen installeret. Dette skyldes, at alle beskeder er end-to-end-krypterede.
For at linke din Signal-konto til den respektive Windows- , macOS- eller Linux- applikation skal du klikke på din avatar – Linkede enheder – Link ny enhed og scanne QR-koden, der vises på din computerskærm.
Deaktiver underretninger for nye kontakter

Når en app begynder at vinde udbredelse, er det nyttigt at vide, hvilke af dine kontakter der for nylig har tilmeldt sig platformen . Hvis du ikke ønsker at modtage notifikationer om nye kontakter, kan du deaktivere denne funktion.
For at undgå at modtage disse notifikationer skal du trykke på din avatar – Notifikationer og deaktivere indstillingen Nogen begynder at bruge Signal.
Understøtter mørk tilstand

Vores smartphones mørke tilstand giver os mulighed for at bruge apps, der er kompatible med mørke toner, hvilket er ideelt, når vi bruger appen i svagt omgivende lys.
For at aktivere det skal vi trykke på vores avatar – Udseende og vælge systemtemaet, hvis vi ønsker, at applikationsgrænsefladen automatisk skal ændres i henhold til, hvordan vores smartphone er konfigureret.